The positive Enneagram

Positive Enneagram
Het Enneagram is een dynamisch persoonlijkheidsmodel dat gaat over negen verschillende en unieke manieren om in het leven te staan. Het is een krachtige tool om emotionele patronen en denkpatronen te ontdekken. Daardoor ga je je meer bewust worden over wie je bent en waarom je doet wat je doet.

Als je de inzichten van het Enneagram combineert met zelfobservatie, heb je een krachtig kompas in handen om te weten hoe je dichter komt bij je eigen interne mogelijkheden. Het Enneagram is een complex en toch toegankelijk model dat helpt om echt te begrijpen wat er achter je denken, voelen en doen zit. Wat je nu écht drijft.

Sinds 1970 werd dit oeroude model verder ontwikkeld en verfijnd door psychologen en intussen wordt het als baanbrekend beschouwd in kleine en grote organisaties in verschillende landen wereldwijd. Baanbrekend op het vlak van zelfontwikkeling, leiderschapsontwikkeling, emotionele intelligentie en communicatie vaardigheden.

Voordelen

Het Enneagram helpt jou en jouw organisatie door de zelfontwikkeling te stimuleren van leiders, managers en werknemers.

  • Wat zijn de sterktes en de uitdagingen van de negen persoonlijkheden? Wat zijn hun drijfveren? Wat zijn hun groeistappen?
  • Hoe kan ik mijn communicatiestijl aanpassen en beter omgaan met conflicten?
  • Hoe kan ik optimaal functioneren binnen mijn team en komen tot een efficiënt en sterk team?
  • Hoe kunnen deze inzichten me helpen om me meer als coach dan als manager op te stellen en te focussen op de ongelooflijke mogelijkheden van de anderen?

Wat deelnemers zeggen

strawberry label

"Het Enneagram helpt me om meer in balans te zijn, om meer de persoon te zijn die ik wil zijn, zowel op het werk als thuis. Het gaf me fantastische inzichten over hoe ik eigenlijk functioneer in deze wereld."
- Hans Vancauteren

"Deze aanpak bracht vele dingen aan het licht, dingen die ik helemaal niet wist en anderzijds ook zaken waarvan ik me heel bewust ben. De ontdekking van dit model én wat het me over mezelf leerde, heeft me echt diep geraakt. Zelfs herinneringen uit een ver verleden kwamen terug".
- Marie-Nadia Vincent

Open Trainings