Five Talents

Five Talents

Van talenten tot sterke punten

Recente studies uit de Positive Psychology tonen aan dat één van de belangrijkste factoren om je goed te voelen ligt in het kunnen gebruiken van zijn kwaliteiten. Wat weten we eigenlijk over onze aangeboren talenten en kwaliteiten? In onze Westerse wereld was er bitter weinig interesse voor deze vraag.

Volgens het oorspronkelijke werk van de Strengths Movement in de VS, is een talent "een vaste wijze van denken, doen of voelen die een positief resultaat geeft", eerder aangeboren dan ontwikkeld. Het heeft te maken met ons brein dat in onze prille kindertijd bepaalde connecties maakt om zich aan te passen aan de wereld rondom zich.

We hebben dus talenten die ons onderscheiden van anderen. Met onze aanpak ga je die ten eerste identificeren en dan echt eigen maken. Bovendien ga je steunen op de geweldige interne rijkdom binnen jou om deze talenten te ontwikkelen tot echte sterke punten.

Voordelen

In eerste instantie voor jou persoonlijk:

  • Je voelt jezelf nog dynamischer en efficiënter.
  • Je hebt meer zelfvertrouwen en vertrouwen in je eigen kunnen en dat van anderen.
  • Je krijgt een betere teamspirit wanneer je beter het potentieel van elkeen ziet.

Als teamleader:

  • Je leert je leadershipskwaliteiten ontwikkelen terwijl je steunt op je talenten.
  • Je geeft jezelf de beste kansen om een teamleader te worden die inspireert en die de talenten van je team stimuleert door te weten hoe je het best aan hun behoeften kan beantwoorden.

Wat deelnemers zeggen

strawberry

"Toen ik begrepen heb dat ik gewoonweg mezelf mag zijn en dat anderen waarderen wat ik goed doe, toen heb ik een enorme boost gekregen."
- Colin Godavril

"Het heeft mijn visie op leadership volledig veranderd: hoe meer interesse ik toon voor de sterke punten van mijn medewerkers, hoe gemotiveerder ze zijn."
- François des Essarts

Contacteer ons